Anthem Colossus Javelin rehberi

Anthem Colossus Javelin rehberine hoş geldiniz efendim! Bildiğiniz üzere Anthem geçtiğimiz Şubat ayının 22’sinde piyasaya sürüldü ve kimi oyuncu beğenirken kimi oyuncu beğenmedi. Biz de bu aksiyon rol yapma oyunu için siz Oyunpat‘lara rehberler hazırlıyoruz. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Ranger Javelin için bir rehber hazırlamıştık. Ona hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Anthem Ranger Javelin rehberi

Bugünse Anthem‘deki en yavaş, ancak en güçlü ve en dayanıklı Javelin olan Colossus için bir rehber sunuyoruz sizlere. Colossus mükemmeldir. Resmen bir tank gibidir ve karşısına çıkan herkesi ezer, geçer! Ancak bu mükemmel savaş makinesinden daha fazla bahsetmeden önce sizlere Anthem‘i tanıtacağız.

AnthemBioWare tarafından geliştirilen ve geliştirilmekte olan, yayıncılık kısmınıysa Electronic Arts‘ın üstlendiği bir oyundur. Anthem‘in türü aksiyon rol yapma olmakla beraber bu oyun, 22 Şubat 2019 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyun, PlayStation 4Xbox One ve son olarak Microsoft Windows olmak üzere 3 farklı platforma oynanılabilirdir. Oyunun kullandığı oyun motoru Frostbite 3‘tür. Oyunun Metacriticpuanı 60, kullanıcı skoru 4.4’dür. Ayrıca şu anda Google kullanıcılarının sadece %67’si oyunu beğenmiştir. Her ne kadar oyun şu an kötü puanlamalar almış ve gerek çevrimiçi gerek çevrimdışı sorunlar barındırsa da ileride gelecek güncelleme ve yamalarla kendisini toparlayacağını düşünüyoruz.

Oyun hakkındaki soru işaretlerini kaldırdıysak devam edebiliriz. Colossus bahsettiğimiz üzere bir tank gibidir. Dayanıklıdır, güçlüdür. Kötü ellerde sadece hantal bir metal yığınıdır ancak doğru ellere geçtiğinde korkmanız gerekir. Ve bugün size bu mükemmelliği nasıl iyi bir şekilde kullanabileceğinizi öğreteceğiz!

Anthem Colossus Javelin rehberi

Oynanış

Colossus, oyundaki en dayanıklı Javelin‘dir bunlardan defalarca bahsettik. Diğer Javelin‘lere göre çok daha fazla sağlığı ve kalkanı bulunuyor. Bu da sizin daha uzun süre hayatta kalabileceğiniz anlamına geliyor. Savunma konusunda zayıf olsanız bile sağlığınız yüksek olduğu için bir şekilde hayatta kalabilirsiniz. Ancak savunma konusundaa güçlüyseniz kalkanı iyi kullanarak yarı ölümsüz olabilirsiniz, her şey mantıklı bir şekilde savunma yapmaktan geçiyor. Ancak savunma kadar saldırı anlamında da ciddi bir güce sahip Colossus. Özellikle saldırı anlamındaki yetenekleri tatmin edici ve kelimenin tam anlamıyla sağlam hasarlar vermeniz için biçilmiş kaftan.

Anthem Colossus Javelin rehberi
Anthem Colossus Javelin rehberi

Colossus, uyumlu bir Javelin‘dir. Diğer Javelin‘ler ile iyi bir iş birliği yaparsa düşmanlar rahatlıkla bozguna uğratılabilir. Özellikle Interceptor gibi çevik bir Javelin ile muazzam iyi bir iş çıkardıklarını söyleyebiliriz. Colossus düşmanları kendine çekme yeteneğini kullanıp, onları belli bir alana toplarken Interceptor çevikliğiyle onları öldürerek toplu katliamlar oluşturabilir. Colossus ile oynarken diğerleri ile iyi bir iletişim kurduğunuzdan ve savunma yönündeki gücünüzü iyi kullandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca ağır silahları da kullanabildiğinizi belirtelim.

Oynanış kısmında sizleri aydınlattıysak şimdi de Colossus‘un yeteneklerinden bahsedip, hangi yeteneği nerede kullanmanızın iyi olacağı gibi birtakım taktikler vermek istiyoruz. İşte Colossus Javelin yetenekleri!

Yetenekler

HEAVY ASSAULT GEAR

  • Flame Thrower: Bu yetenek, sizi bir alev makinesine dönüştürüyor. Hedeflediğiniz her şeye alev püskürterek düşmanları ateşli bir şekilde öldürebilirsiniz. Püskürttüğünüz alev, şaşırtıcı derecede hızlı gittiği için karada savaşırken birden alev saldırısı yaparak toplu hasar verebilirsiniz karşınızdan gelen düşmanlara. Etkili olacaktır.

ORDNANCE LAUNCHER

  • High Explosive MortarBu yetenek, size muhteşem bir füzenin gücünü açığa çıkarmanıza izin veriyor. Bu füze patladığı zaman, patlama alanındaki rakiplere oldukça yüksek bir hasar veriyor. Etrafınızdaki düşmanlara bu füzeyle hasar verdikten sonra onları kendinize çekip, sonra alev saldırısı yaparak yaratıcı katliamlar oluşturabilirsiniz.

ASSAULT GEAR: ORDNANCE LAUNCHER

  • Burst Mortar: Bu oldukça geniş bir alana etki eden bir saldırıdır. Bu saldırıyla geniş bir alana etki eden toplar ile aynı havan şeklinde yaylım şeklinde ateş edebilirsiniz. Etki ettiği alan geniş olduğu için tercih edebilirsiniz. Ancak diğer bir kullanım şekli de küçük bir alanda birlikte duran düşman gruplarına Burst Mortar ile ateş ederek toplu katliam yapabilirsiniz.
  • Firewall Mortar: Bu yetenek, ciddi ciddi çok havalı. Bu yetenekle bir ateş duvarı oluşturabilirsiniz. Bu da savaş alanını tamamen ateşle kaplamanıza olanak sağlıyor. Hem etrafı ısıtacak hem de düşmanları yakarak hasar vermiş olacaksınız. Tünel, mağara vb. yerlerin girişlerini ateş duvarı ile kapatarak sinsi bir oyun oynayabilirsiniz.
  • Lightning Coil: Bu yetenekle önünüzdeki düşmanlara tabiri caizse gelişigüzel bir şekilde elektrik akımı vererek onlara hasar verebilirsiniz. Bu yeteneği Flame Thrower ile birlikte kullanıp saldırı gücünü birkaç tık arttırabilir ve kolay bir şekilde kombo yapabilirsiniz. Bu yetenek özellikle Flame Thrower ile birlikte kullanılmalıdır.
  • Shock Coil: Bu elektrik dalgaları yaymanızı sağlayan bir saldırı yapmanıza yarıyor. Colossus elektrik dalgaları yayıyor bu yetenekle birlikte ve yakınınızda bulunan tüm düşmanlara hatrı sayılır bir hasar vermenizi sağlıyor. Yerinde kullanılırsa güzel işler çıkarabileceğiniz bir yetenektir.
Anthem Colossus Javelin rehberi
Anthem Colossus Javelin rehberi

ASSAULT GEAR: HEAVY ASSAULT LAUNCHERS

  • Siege Artillery: Kim büyük füzeleri sever? Bu yetenek ile hedeflediğiniz bölgeye oldukça güzel hasar veren bir füze fırlatabiliyorsunuz. Zayıflayan düşmanlarınızın kafalarının üzerine bu füzeyi ateşleyerek ölümcül darbeyi vurabilirsiniz.
  • Flak Cannon: Menzili kısa olan roketler ateşlemenizi sağlayan bu yetenek, yaylım ateşi şeklinde kendini gösteriyor. Düşmanlarınıza orta hasarlı, kısa menzilli ancak yaylım şeklinde ateşlediğiniz bu roketler cidden işinize yarayacaktır.
  • Railgun: Bu yetenekle güçlü ve kinetik bir füzeyle tek bir hedefi inanılmaz bir şekilde yok edebiliyorsunuz. Kısa ve net: yok edin!
  • Venom Spitter: Bu yetenek basit ve ama etkili bir saldırı yapmanızı sağlıyor. Bu düşmanlarınıza hasar veren bir asit fırlatmanıza yarıyor.

SUPPORT GEAR

  • Battle Cry: Bu cidden müthiş bir yetenek. Kullanıldığında etrafınızdaki düşmanların fiziksel dirençlerini zayıflatıyor. Yani düşmanları kendinize çekmenize yarıyor diyebiliriz. Yaratıcı bir şekilde kullanıldığında çok net söylüyorum inanılmaz işler çıkarabiliyorsunuz.
  • Shield Pulse: Bu daha basit bir yetenek. Özetlemek gerekirse yakınınızda bulunan takım arkadaşlarınızın verdiği hasarı ve onların dayanıklılığını arttırıp, takımınızı daha dayanıklı duruma getiriyor.

Şimdilik bizden bu kadar, umarım Anthem Colossus Javelin rehberimizi beğenmişsinizdir! İleride yeni rehberler ile karşınızda olacağız efendim, o zamana kadar esen kalın ve düşüncelerinizi de aşağıdaki yorum bölümünden yorum atarak belirtmeyi unutmayın!

[jnews_element_iconlink icon=”fa fa-gamepad” title=”Anthem Resmi Sitesi” subtitle=”Tıklayın ve Anthem resmi sitesine gidin!” title_url=”https://www.ea.com/games/anthem”]

[jnews_element_iconlink icon=”fa fa-gamepad” title=”Oyun Haberleri” subtitle=”Tıklayın ve daha fazla oyun haberleri görün!” title_url=”https://oyunpat.com/oyun-haberleri/”]

  1. Önceki rehber olan Anthem Ranger rehberi ilgimi çekmiş idi. Bende oyuna başlayacağımı söylemiştim ve senin rehberin sayesinde oyuna başlamıştım. Anthem Colossus karakteri o kadar da iyi değil. Bence en iyisi Ranger çünkü en hızlı ve çevik olanı olduğu için. Eline sağlık

    1. Ranger hızlı ancak Interception en çeviği. Çeviklik ve hız biraz farklı şeyler aslında. Oyuna başlamana sevindim, yakında Interception için bir rehber hazırlayacağım. Sonrasında Storm ile Javelin rehberlerini sonlandırmayı düşünüyorum. Ardından Anthem’in diğer tarafları için rehberler hazırlamayı amaçlıyorum. 🙂

      1. bence oynanış bölümünü kısa tutuyorsun, sağlam taktikler verip oynanış bölümünü en az 3 – 4 paragraf falan yapsan iyi olur

  2. TR’deki sayılı rehberlerden biri ve ben de zevkle okudum. Cidden faydalı olmuş, Javelin dışındaki diğer Anthem rehberlerini sabırsızlıkla bekliyorum. <3

    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim, diğer rehberler de kısa süre sonra gelecek. <3

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Daha Fazla İçerik
Ethereal çıkış tarihi açıklandı!
Ethereal oyununun çıkış tarihi açıklandı
%d blogcu bunu beğendi: