Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi

Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem
Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem
Last updated:

Bugün günlerden Anthem Javelin rehberi! Bildiğiniz üzere Oyunpat.com olarak sizlere Anthem hakkında kaliteli ve dolgun içerikli Anthem rehberleri sunuyoruz. Daha önceki Anthem Ranger Javelin rehberi ve Anthem Colossus Javelin rehberinden sonra sıra şimdi de Anthem Interceptor Javelin rehberine geldi. Bugün mükemmel ve çevik Interceptor‘u nasıl hızlı bir ölüm makinesine dönüştürebileceğinizi göstereceğiz. Bunun en büyük sebebi de Interceptor‘un yakın dövüşte yüksek hasar verecek yeteneklere sahip olmasıdır ki bu harika yeteneklere bir de Javelin‘in çevik olması eklenince neler yapılabileceğini siz düşünün. Ancak asıl harika şey, Anthem Interceptor Javelin rehberinin, size Interceptor‘un inceliklerini öğretecek olması!

Anthem Interceptor Javelin rehberine geçmeden önce size Anthem‘i takdim etmek istiyoruz. Eğer direkt Anthem Interceptor Javelin rehberine geçmek istiyorsanız biraz aşağı inebilirsiniz ancak tavsiyemiz oyun tanıtımını okumanızdır. BioWare tarafından geliştirilen ve geliştirilmekte olan, yayıncılık kısmınıysa Electronic Arts‘ın üstlendiği bir oyun olan Anthem‘in türü, aksiyon rol yapma olmakla beraber bu oyun, 22 Şubat 2019 tarihinde piyasaya sürüldü ve dikkatleri üzerine çekti. Ancak ilk başta çıkardığı sorunlar sebebiyle hayal kırıklığı oluşturdu. Oyun, PlayStation 4Xbox One ve son olarak Microsoft Windows olmak üzere 3 farklı platforma oynanılabilir olmakla beraber oyun, Frostbite 3 oyun motoru kullanılarak geliştirilmiş bir oyundur. Oyunun Metacritic üzerindeki puanı 60, kullanıcı skoru 4.4’dür. Ayrıca şu anda Google kullanıcılarının sadece %67’si oyunu beğenmiştir. Anthem, şu an gerek çevrimdışı gerek çevrimiçi birçok soruna sahip. Piyasaya sürüldüğünden bu yana yamalar ile sorunlarını düzelterek kendini geliştiren aksiyon rol yapma oyunu, daha stabil ve zengin içeriğe sahip olduğu zaman neler olacağını göreceğiz.

Oyun takdimini oyunun resmi sitesi ve sayfalarıyla bitiriyoruz. Oyunun resmi sitesine buradanYouTube kanalına buradan, Instagram sayfasına buradan, Twitter sayfasına buradan ve son olarak Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca daha fazla oyun haberleri için takipte kalın! Ve zaman geldi, Anthem Javelin rehberi serisinin 3.’sü olan Anthem Interceptor Javelin rehberi ile karşınızdayız…

Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem
Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem

Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi

Interceptor, yakın dövüşte muazzam fazla hasar verdikten sonra düşmandan karşı saldırı almadan kaçmak üzerine kurulu bir Javelin diyebiliriz. Düşmana hızlıca yaklaşır, onu savunmasız bir şekilde yakalar, hızlı saldırılarla çok fazla hasar verir ve karşı saldırıdan önce uzaklaşır. Hızlı ve çevik olması sebebiyle bu klasik taktik, birçok kişi kullansa bile oldukça iş görüyor. Ancak bunları bilmek yetmiyor. Daha oynanış ve yetenek anlamında öğrenmeniz gereken çok şey var. Ve işte Anthem Interceptor Javelin rehberi!

Interceptor Oynanış

Öncelikle Interceptor‘ın çevik ve hızlı olması onun en iyi yönleri bunu aklınızda tutmalısınız. Çünkü yapacağınız hamlelerin ve oynanış tarzınızın buna uygun olması gerekiyor. Interceptor, uzak mesafeden de saldırı yapsa da çoğu özelliği yakın dövüş ve yakın menzil odaklı olduğu için Javelin‘in kendini gösterdiği asıl yer yakın dövüş ve yakın menzil savaşlardır. Bu yüzden savaş sahasına oldukça yakın olmalı ve düşmanlarınızı iyi izleyip, onların zayıf anlarını yakalamalısınız.

Interceptor, özellikle Colossus ile uyumludur. Bunun en büyük sebebi bazı yetenekleri birleşince cidden iyi sonuçlar doğurabilmeleridir. Mesala Colossus‘un Battle Cry yeteneğini kullanıp düşmanları zayıflattıktan sonra Interceptor, bıçak saldırıları yapabildiği yeteneğiyle hızlı saldırılar yaparak kolayca düşmanlar öldürebilir. Zaten bundan Anthem Colossus Javelin rehberi içerisinde de birkaç kez dile getirmiştik. Colossus‘un güçlü kalkanı ve yüksek sağlığıyla Interceptor‘un hızı ve çevikliği muhteşem işler çıkartabiliyor. Tüm bunlara ek olarak InterceptorCluster Mine yeteneğini kullanarak düşmanların sık geçtiği yerlere mayın döşeyebiliyor. Bu şekilde de orada olmasa dahi yine de birkaç düşman öldürebiliyor veya hasar verebiliyor. Kesinlikle kullanılmalı.

Tüm bunlara ek olarak Interceptor için ateşli silahlar da büyük önem taşıyor. Yakın dövüşte yeteneklerin yanı sıra ateşli silahların da önemi çok büyük. Ancak Interceptor gibi hız ve çevik bir Javelin ile oynarken sürekli hareket etmek zorunda olduğunuz için silahların şarjörünü değiştirirken dikkatli olmanız veya bir yere siper alıp saklanmanız gerekiyor. Çünkü şarjör değişimi çok çok hızlı değil ve durakladığınız birkaç saniye bile direkt ölmenize sebep olabiliyor.

Interceptor‘ın uçuş ve dönüş hızı diğer Javelin‘lere kıyasla daha fazladır. Diğer Javelin‘ler daha yavaş uçarken, Interceptor bu konuda daha avantajlıdır. Interceptor dışındaki Javelin‘ler uçuş esnasında yön değiştirirken yavaş ve geniş bir şekilde yön değiştirirler ki bu da ani ve hızlı manevralar yapmalarını imkansız hâle getirir. Ancak Interceptor, dar alanlarda bile inanılmaz bir şekilde hızlı dönüş yaparak şaşırtmacalar yapabilir veya gelen saldırılardan kurtulabilir. Ve de en güzel kısım, Interception diğer Javelin‘lere kıyasla biraz daha az yakıt tükettiği için birkaç tık daha uzun süre uçabiliyor. Bu oyunda kendini büyük bir şekilde göstermiyor ama her türlü avantaj sağlıyor. Diğer bir avantaj, Interceptor yürüyüş durumundayken -yani karada uçmadan ilerlerken- diğer Javelin‘lere kıyasla daha hızlı ve çevik olduğu için diğer Javelin‘lerin uçması gereken durumlarda o karadan ilerleyerek uçuş ve yakıt tasarrufu yapabilir.

Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem
Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem

Interceptor Yetenekler

SUPPORT SYSTEM

  • Target Beacon: Bu yetenek, sizin takım arkadaşlarınızdan birinin, belirlediğiniz bir düşmana normale kıyasla daha fazla hasar vermesine olanak sağlıyor. Bu yeteneği, sağlığı ve kalkanı yüksek düşmanlar için kullanmanız akıllıca olacaktır. Çünkü Anthem‘de bireysel başarı ve yeteneğiniz kadar takım olarak yaptığınız girişimleri de önemsemeniz en iyisidir.

ASSAULT SYSTEM

  • Venom BombBu yetenek, düşmanlarınıza asitten bir bomba fırlatmanıza imkan tanıyor. Düşmanlarınıza asit bombası atarak güzel bir hasar verebilirsiniz. Asit bombasına ek olarak, asit bombasını attıktan sonra Interceptor‘un çevikliğini kullanarak hızlı ve bitirici saldırılarla çok daha büyük hasarlar verebilir ve düşmanı öldürebilirsiniz.

ASSAULT GEAR: ASSAULT SYSTEM

  • Searching Glaive: Bu yetenekle oldukça etkileyici bir füze atabilirsiniz. Bu füze, size en yakındaki hedefe keskin denebilecek bir füze atıyor. Bu füzenin çok bir esprisi yok ancak yine de kullanılabilir. Savaştayken üzmez yani.
  • Cryo Glaive: Bu biraz daha güzel bir füze atıyor. Bu yetenekle, size en yakın 2 hedefe kitleniyor ve onlara dondurucu bir etki veren füzeler atıyorsunuz. Birden fazla düşmana füze atmak ve bu füzelerin dondurucu bir etki vermesi cidden etkili oluyor.
  • Cluster Mine: Bu yetenek mayınlarla oynamanıza izin veriyor. Bu yetenekle bazı alanlara mayınlar koyabilir -ki bunların işlek alanlar olması daha mantıklıdır, böylece düşmanları öldürmeniz veya hasar vermeniz kolaylaşır- ve mayını yerleştirdiğiniz yerden uzak olsanız dahi yine de düşman öldürebilir veya hasar verebilirsiniz.
  • Spark Dash: Bu hem sizi hızlandıran hem de birilerinin canını yakan güzel bir yetenek. Bu yetenek kullanıldığı zaman arkanıza düşmanlara hasar veren bir elektrik akımı bırakıyorsunuz. Ancak bunu yaptığınız zaman öne doğru atılıyorsunuz ve biraz hızlanmış oluyorsunuz. Hızlanırken aynı zamanda hasar vermek? Uh, harika!

 

Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem
Anthem Javelin Rehberi | Anthem Interceptor Javelin Rehberi | Anthem Rehberi | Anthem

ASSAULT GEAR: STRIKE SYSTEMS

  • Detonating Strike: Bu yetenekle elektrik veren bir yakın saldırı yapabilirsiniz düşmana. Ancak bu yeteneğin asıl güzel tarafı, bu yetenek ile eğer bir düşmana elektrik verir ve onu öldürürseniz düşman patlıyor ve çevrediklere de zarar veriyor. İki kat kârlı olmuş oluyorsunuz.
  • Plasma Star: Bu yetenek ile plazma ile güçlendirilmiş olan bir Shuriken‘i uzak mesafeden bir hedefe yollayabiliyorsunuz. Interceptor her ne kadar yakın mesafede etkili olsa bile uzaktan saldırmayı seven oyuncular çin Plasma Star harika bir seçim.
  • Wraith Strike: Bu yetenek, düşmanlara yüksek ve yüksel bir saldırı yapmak için, düşmanların üzerine Interceptor yansıması göndermenize imkan tanıyor. Oldukça etkilidir ve itiraf etmek gerek, oyundaki en havalı yeteneklerden biridir.
  • Tempest Strike: Bu daha çok küçük düşmanları hedefleyen bir saldırı yapmanızı sağlıyor. Bu yetenekle, küçük düşmanları sersemleten yıkıcı ve tek hedefli bir saldırı yapabilirsiniz. Büyük olmayan küçük düşmanlara etki ettiği için bu yeteneğinizi sadece küçük düşmanlar üzerinde kullanmanızı öneriyoruz. Büyüklere pek etkisi olmayacaktır.
  • Venom Spray: Bu sizin asit püskürtmenizi sağlıyor. Bu yetenek ile püskürttüğünüz asitler, vurduğu veya temas ettiği tüm düşmanlara hasar veriyor. Asit püskürttükten sonra hızlı bıçak saldırıları yaparak öldürücü ataklar gerçekleştirebilirsiniz.

SUPPORT GEAR

  • Target Beacon: Bu yetenekten zaten bahsetmiştik ancak yeniden dile getirelim. Bu yetenek, sizin takım arkadaşlarınızdan birinin, belirlediğiniz bir düşmana normale kıyasla daha fazla hasar vermesine olanak sağlıyor. Bu yeteneği, sağlığı ve kalkanı yüksek düşmanlar için kullanmanız akıllıca olacaktır. Çünkü Anthem‘de bireysel başarı ve yeteneğiniz kadar takım olarak yaptığınız girişimleri de önemsemeniz en iyisidir.
  • Rally Cry: Bu yetenek de yine takımınıza yardım amaçlı olan bir yetenektir. Bu yetenek ile Interceptor, yakınında bulunan tüm takım arkadaşlarının üzerinde bulunan kötü durum etkilerini etkisiz hâle getiriyor. Bu hem takımınızı korurken hem de düşmanın saldırılarını etkisiz hâle getirerek takımınıza güzel bir yardımda bulunmanızı sağlıyor.

Son

Şimdilik bizden bu kadar, Anthem Interceptor Javelin rehberinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. İleride daha fazla Anthem rehberi ve Anthem Javelin rehberi ile karşınızda olacağız efendim. Ayrıca 1 hafta içerisinde Anthem Storm Javelin rehberini de yayımlayarak 4 Javelin için de rehberlerimizi bitireceğiz. Ardından Anthem‘le ilgili yeni rehberlere yelken açacağız…

:: Sizce Interceptor ne kadar iyi, ne kadar güçlü ve etkili bir Javelin? Ayrıca siz Anthem oynarken hangi Javelin‘i kullanıyorsunuz ve Oyunpat.com‘un Anthem ile ilgili oluşturduğu içeriklerden memnun musunuz? Gelecekte ne tür Anthem rehberleri istersiniz? Anthem Interceptor Javelin rehberi sizin için faydalı oldu mu?

  1. Anthem oynamadığım bir oyun fakat oynayacaksam şimdi satın almayacağım bir oyun da. Fiyatının düşmesini ve oyuna girip şu karakterleri ve yetenekleri bi’ görmek istiyorum.

    1. Şu an çoğu kişi Anthem’i satın almıyor. Bunun 2 sebebi var. Birincisi, oyundaki problemlerin, sorunların düzelip, içeriğin zenginleşmesini beklemek. İkincisi, oyunun fiyatının düşmesi. 1 – 2 ay sonra Anthem satın alanların sayısında bir artış olacağını düşünüyorum.

  2. Ya ben onceden Anthem Colossus Javelin ile oynuyordum ama Anthem Interceptor Javelin cok daha iyi. Hem daha hizli hem de daha guclu bence. Birde bu rehberlerin devami gelsin ya bazen karakter degistiriyorum o yuzden de video izlemek ile ugrasiyorum bu rehber cok iyi oluyor devam et baskan..

    1. Açıkçası ben Storm tercih ediyorum, nedendir bilinmez ama bana daha hoş geliyor. Bugün veya yarın Storm için de bir rehber oluşturduktan sonra oyunun diğer mekanikleri için rehberler hazırlayacağım. Beklemede kal. 😉

  3. Hızlı oyuncuların vazgeçilmez Javelini. Siteyi Google’dan Anthem Rehberleri yazarak keşfettim ve detaylıca incelediğimde gerçekten güzel içeriklerin çıkarıldığını gördüm. Detaylıca okudum ve birtakım yazım hataları dışında oldukça kaliteli bir rehber olmuş. Anthem ile ilgili başka rehberler de görecek miyiz?

    1. 3 Javelin için rehberler hazırladık. Yakın zamanda Storm Javelin için de bir rehber hazırlayacağız. Ardından oyunun diğer sistemleri için de rehberler ile siz Oyunpat takipçilerine kaliteli Anthem içerikleri sunmayı planlıyoruz. 🙂

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Daha Fazla İçerik
Bungie, Destiny 2 PC yasaklanmalarına açıklık getirdi