Stone Story RPG hızlı kaynak ve hazine kasma rehberi

DAHA FAZLA VE DAHA HIZLI İSTİYORUM!!!

Last updated:

Stone Story RPG oynarken en çok ihtiyacınız olan şeyler kaynaklar ve hazinelerdir. Kaynaklar size eşya ve iksir yapma, marketi kullanma gibi eylemlerde lazım olurken hazinelerden çıkan eşyalar ile eşyalarınızı yükseltebilir ve güçlenebilirsiniz. Bu yüzden Stone Story RPG’de sürekli hazine bulmalı ve eşyalarınızı yükseltmelisiniz. Ayrıca gerektiği zaman kaynak da toplamanız gerek.

Ancak bu biraz zaman alabiliyor, bu yüzden işleri hızlandırmak o kadar kötü olmaz.

Bu rehberimizde nasıl daha az zaman ve uğraşla hazineler elde edebileceğinizden veya bir lokasyondan nasıl daha fazla kaynak elde edebileceğinizden bahsedeceğiz. Karşınızda Stone Story RPG hızlı kaynak ve hazine kasma rehberi!

Yöntem 1: Ouroboros Taşı

Stone Story RPG hızlı kaynak ve hazine kasma rehberi

Ouroboros Taşı, bir lokasyonda savaşırken sizi sürekli döngüye sokan taşlardan biridir. Mesela, Çorak Vadi’deki patronu kestikten sonra eğer bu taşa sahipseniz, bu taş sizi sürekli döngüye sokar. Çorak Vadi’de sürekli geriye döner ve patronu tekrar tekrar kesersiniz. Elbette patronu her kesişinizde hazine sandıkları da alacaksınızdır. Bu bazen Sıradan Hazine bazense Dev Hazine olabilir. Ayrıca Ouroboros Taşı ile ilgili 2 tane Steam başarımı da bulunmaktadır.

Şimdi, buradaki espri ne diye sorabilirsiniz. Yani siz patronu kesip sürekli aynı yere girip aynı etkiyi sağlayabilirsiniz değil mi, bunun özelliği nedir? Hemen açıklayalım. Eğer hiç iksir kullanmanıza gerek yoksa, alet kemerinden eşya değiştirmeyecek ve hep aynı 2 eşya ile o lokasyonu bitirebilecek durumdaysanız -alet kemeri açıldıktan sonra tuşları kullanarak eşyalarınızı değiştirebiliyorsunuz- kendinizi döngüye soktuktan sonra başka işlerle ilgilenebilirsiniz. Oyun arka planda sürekli hazineler elde edecektir. Siz oyunun başında olmasanız bile. İşte, buradaki espri budur. Ancak hatırlatalım, 100’den fazla hazine elde ettikten sonra envanteriniz biraz yetersiz kalabilir. O yüzden bir süre sonra kastığınız eşyaları birleştirerek envanterinizde yer açın.

Süpriz, eğer Çorak Vadi’de kendinizi döngüye sokarsanız ve 2 eşyanızdan biri nacak olursa Çorak Vadi üzerinden ekstra odun elde edebilirsiniz. Nacak size saldırı anlamında herhangi bir şey kazandırmayacak olsa bile yol üzerindeki ağaçları kesip, ekstra odun elde edebilmenizi sağlar. Bunu onlarca kez yaptığınızı düşünün.

Maalesef bunu diğer lokasyonların tümünde aynı şekilde uygulamanız pek mümkün değil.

Peki Ouroboros Taşını nasıl bulabiliriz?

Mantar Ormanı lokasyonunu 3 yıldız seviyesine getirdikten sonra -lokasyonların sonlarında karşınızda patronlar çıkıyor, o patronları ilk kez başarılı bir şekilde kestiğinizde lokasyon zorluğu artarak lokasyon yıldız atlıyor- oradaki patronu keserek bu taşı elde edebilirsiniz.

Yöntem 2: Lanetli Geçit

Stone Story RPG hızlı kaynak ve hazine kasma rehberi

Oyunda ilerledikçe yeni lokasyonlar açılacak doğal olarak. Bu açılacak lokasyonlardan biri de Lanetli Geçit’tir. Lanetli Geçit, Kem Koridor’a girmek için geçmeniz gereken bir kapıdır diyebiliriz. Ancak buranın Kem Koridor’a girmekten başka işlevleri de var. Lanetli Geçit’in sonundaki kapının üstünde 3 kafatası bulunur. Bu kafatasları belli aralıklarla hazine üretir. Eğer bu kafataslarının oynadığı oyunda hep doğru tahminler yaparsanız -ki bu kafataslarının hazinenin üstüne oturup, hızlıca yer değiştirip, sonra hazinenin hangi kafatasının altında bulunduğunu sormalarıdır- size bazen Sıradan Hazine bazense Dev Hazine veriyor.

Ancak burada bazı farklı şeyler de yaşanabiliyor.

Mesela eğer oyunda ilkini doğru tahmin edip, ikincisinde yanlış yaparsanız, bu sefer 2 kez değil 3 kez tahmin etmeniz gerekiyor. Ve 3 kez tahmin ederseniz size Omega Hazinesi veriliyor. Bu Omega hazinesi anlayacağınız üzere Dev Hazine’den bile çok daha iyi.

Bilmeniz gereken şey, hazineleri belli aralıklarla alabilmeniz. Bir bekleme süresi var. Bazen 5 dakika, bazen 1 gün olabiliyor. Ama kesinlikle bu kadar zamanı o hazine için beklemeye değer gibi görünüyor.

Yöntem 3: Mantar Dükkanı

Stone Story RPG hızlı kaynak ve hazine kasma rehberi

Mantar Ormanı’na ilk geldiğinizde, karşınızda Mantar Dükkanı çıkıyor. Bu dükkandan, Ki ile eşyalar alabiliyorsunuz. Ki, Ki Taşına sahip olduğunuzda, savaşlarda kazanabildiğiniz bir birimdir. Kaynak veya para birimi diyebilirsiniz.

Mantar Dükkanı, Ki ile eşyalar alabileceğiniz bir yer. Kılıç, Tatar Yayı, Zehir Rünü, Taş Asası gibi eşyaları buradan Ki ile alabiliyorsunuz. Ancak her eşyanın bir stok sınırı var ve bu stok bittikten sonra o eşyayı bir daha Mantar Dükkanı’ndan alamıyorsunuz. İyi haber, bazen tedarik yenileniyor. Kılıç tükendi mi? Oyunun ilerlerinde yeniden tedarik geliyor. Hem de bazıları farklı eşyalar oluyor. Daha önce olmayan Sopa, tedarikle yeniden gelebiliyor.

Ayrıca eğer Mantar Dükkanı’nda 2 farklı eşya alırsanız, Mantar Dükkanı sahibi size bir rehber kitabı veriyor ve bu rehber kitabında eşyaların yaratı tarifleri bulunuyor. İlk başta hepsi kapalı ancak zamanla bunları açabiliyorsunuz ve kitapta yazdığı için kaybetmiyorsunuz. Bu da önemlidir.

Stone Story RPG hızlı kaynak ve hazine kasma rehberimiz burada sonlanıyor. Oyuna gelen yeni güncellemeler ile veya farklı oynanış tarzları ile yeni yöntemler keşfedilebilir, eklenebilir. Bu gibi durumlarda rehberimizi güncelleyecek ve rehberimizi her zaman kullanılabilecek bir durumda bırakacağız.

Keyifli oyunlar!

:: Kendinize ait hızlı kaynak ve hazine kasma yöntemleriniz var mı?
Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Daha Fazla İçerik
Dead By Daylight için Xbox One X desteği geliyor