The Outer Worlds zorluk rehberi

The Outer Worlds'de hangi zorluk seviyesini seçmeniz gerektiği ile ilgili birtakım şüpheleriniz mi var?

The Outer Worlds, çoğu RPG gibi, oyunculara oyunlarının başında bir zorluk ayarı seçeneği sunar. Tabii ki, oyunun seyri boyunca, kolaylıkla mücadele etmenize veya düşmanları öldürmenize bağlı olarak bu ayarı değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Oyun, istediğiniz zaman zorluk seçeneğini ayarlamanıza izin verecektir (aşağıda açıkladığımız bir istisna dışında). Outer Worlds’e başlamayı düşünüyor fakat hangi zorluğu seçmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, bu rehberimiz sizlere yardımcı olacaktır.

The Outer Worlds Zorluk Ayarları

Outer Worlds’de mevcut olan dört zorluk seçeneğinin hepsi burada. Aşağıdaki zorluk seçenekleri artan zorluk sırasına göre listelenmiştir.

Hikaye
Bu modda, düşmanlarınız daha az hasar verir ve daha az maksimum sağlık alırlar. Savaşla ilgili hikayeyi tercih ediyorsanız, bu zorluk seviyesini seçmenizi tavsiye ederim. Bu mod dört zorluk seviyesi arasındaki en kolay seçenektir.

Normal
Bu modda, düşmanlarınız standart hasar verir ve standart maksimum sağlık gücüne sahip olur. Oyunda yeniyseniz, ancak düşmanlarınızı tek elle biçmek yerine mücadelede biraz zorluk çekmek istiyorsanız, bu modu seçmelisiniz.

Zor
Bu modda, düşmanlarınız daha fazla hasar verir ve düşmanların maksimum sağlık gücünü arttırır. Zorlu bir şey yaşamak isteyen biriyseniz, bu zorluk seçeneğini seçmek isteyebilirsiniz.

Süpernova
Her dört zorluk seviyesinden birinde, Süpernova seçilebilecek en zor seçenektir. Bu zorluk seçeneği belirli kısıtlamaları tutar. Oyuncular bu modu sadece oyunun başında seçebilirler ve oyuncu oyun sırasında zorluk seviyesini düşürmeyi seçerse, oyunun tekrar etkinleşmesine izin verilmez. Yani bu zorluk seviyesini seçtiyseniz oyun sonuna kadar ya bu zorlukta geleceksiniz ya da baştan daha kolay bir zorluk seviyesi ile oyuna başlayacaksınız.

Düşmanlar en yüksek sağlık miktarına sahip olacak ve diğer tüm zorluk seçenekleriyle karşılaştırıldığında en yüksek miktarda hasar verecekler. Bunun bir sonucu olarak, arkadaşlarınız kalıcı olarak ölebilir ve silahlarınız & zırhlarınız çabucak eriyebilir.

Oyuncu koşullarına gelince, süpernova zorluklarında hayatta kalmak için beslenmenize ve dinlenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Benzer şekilde, sakat kalmış vücut veya uzuvlar gibi yaralanmalardan tamamen kurtulmak için, yalnızca el ile kaydetme kaynağınız olarak hizmet eden, yalnızca geminiz gibi belirli yerlerde mümkün olan yatak istirahati gerekiyor. Otomatik tasarruf diğer zorluklarla karşılaştırıldığında da yine daha sınırlı olacaktır.

Peki siz, oyunu hangi zorluk seviyesinde oynayacaksınız/oynuyorsunuz?