Son zamanların Battle Royal oyunu PUBG‘yi bilmeyen var mı? “Bu da soru mu şimdi?” diyeceğinizi duyar gibiyim. Peki bu oyunun taktiklerine, yapmanız gerekenlere ne kadar hakimsiniz? Çok mu, az mı yoksa oradan buradan duyduğunuz şeyleri mi uyguluyorsunuz PUBG oynarken?

Zafere El Sallayın!

Pek çok oyuncu PUBG oynarken neler yapması gerektiğini bilmediğinden daha oyunun başında ölüyor. “Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.” ata sözünü duymamış herhalde bu oyuncular ki araştırma yapmadan defalarca oyuna giriyorlar. İster bu oyunpatlardan olun, ister deneyimli bir oyunpat olun. Mutlaka bu konuyu okumalısınız!

Hadi, başlayalım…

İneceğiniz Bölgeyi İyi Seçin

İneceğiniz bölgeyi seçme konusunda 2 farklı yol izleyebilirsiniz. Birinci yol; risk olmayan bir yere inip orayı yağmalamak, ardından bir araç bulup başka yerlere gidip oraları yağmalamak. Tabii burada şunu unutmayın risksiz yerler, eşya bakımından riskli bölgelere göre daha kötü olduğu için malzeme bakımından diğer oyunculara göre güçsüz kalabilirsiniz.

İkinci yol ise; riskli bir yere inmek ve indikten sonra silah bulup binaların içini yağmalamak. İkinci yol size daha kolay gelebilir fakat emin olun riskli yerlere daha çok kişi geleceğinden silah bulan biri sizi öldürebilir. Bu yüzden ilk amacınız bir silah bulmak, binaların içini yağmalamak ve binanın içine pusmak.

Şunu belirtelim binaların içinde yatak veya koltuk gibi yerlerde ses çıkarmazsınız. Yani zıplasanız bile ses çıkarmazsınız. Bu nedenle evin içine giren bir düşmanı gafil avlayabilirsiniz.

Silahınız En Yakın Arkadaşınızdır, Arkadaşınızı İyi Seçin

PUBG‘de bir çok silah türü mevcut. Pompalı tüfekten tutun, hafif makineli silahlara, keskin nişancı tüfeklerine ve taarruz tüfeklerine kadar bir çok silah türü mevcut. Bir de tabanca…

Bu yüzden her türden silahı kullanın ve size uygun olanını seçin. Ayriyeten her silah, bir menzilde etkilidir. Mesela yakın menzillerde pompalı tüfek işinize yarayabilir iken uzun menzilde pompalı tüfek hiç bir işe yaramayacağından keskin nişancı tüfeklerini kullanmanız daha mantıklı bir hareket olacağından her menzile uygun silah barındırmaya çalışın. Çoğu oyuncu genellikle taarruz tüfeği veya keskin nişancı tüfeği ve bir de pompalı tüfek kullanır ki bizim tavsiyemizde bu yönde.

Ayrıca her silahın kullandığı bir mermi çeşidi var. Bu yüzden istediğiniz silahı bulsanız bile mermisi olmadan onu kullanamayacağınız anlamına gelir.

Kulaklarınızı Açıp Dinleyin

Binaların içindeyken veya bir yerde pusu kurmuşken düşmanınızın mermi seslerini veya ayak seslerini dinlemek, onları gafil avlamak veya yeni taktikler geliştirmek için mükemmel bir fırsattır. Onların yerini tespit edebilir ve onu uzaktan gafil avlayabilirsiniz.

Ses kasmak iyi hoş fakat sizin de ses çıkarmamanız gerekli. Araç sürüyorsanız dikkatli olmalısınız çünkü araçlar çok ses çıkartır. Binaların içerisinde yürüseniz dahi ayak sesleriniz ile kendinizi çok belli edebilirsiniz. Sonucunda düşman sizi bulacaktır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için ses çıkarmamaya özen gösterin.

Zırhınızı Giymeyi, Çantanızı Takmayı Unutmayın

Her an biri size ateş edebilir. Bu ister oyun başında olsun, ister oyun sonunda olsun. İlla ki biri sizi vuracak. Bu gibi durumlarda kendinizi korumak için silah taşımanızın yanında yelek ve kaskta takmanız gerekiyor. Yelek gövdenizi korurken kask başınızı korur. Tabii yelek ve kaskın seviyelerine de önem vermek gerekir. Neden diye soracak olursanız seviye 3 kask, seviye 1 kaska göre çok daha iyi korur.

Ayrıca çanta bulmayı ihmal etmeyin. Çantasız çok fazla eşya alamazsınız ve bu yüzden eşyalar yerde kalır. Mutlaka bir çanta bulun. Ayrıca çantanızın seviye ne kadar yüksek ise o kadar fazla eşya taşıyabilirsiniz.

Yelek, kask ve çantanın seviyesi arttıkça eşyanın ağırlığı da artar. Bu da sizi yavaşlatır.

İlaçları ve İçecekleri Kullanın

Oyunda ağrı kesici, bandaj, ilk yardım seti, sıhhiye çantası gibi tıbbi malzemeler var. Canınız azaldığında bu malzemeleri kullanabilirsiniz. Canınız çok azaldığında ilk yardım setini, çok fazla azalmadığında ağrı kesici veya bandajı kullanabilirsiniz.

Ayrıca mavi dalgaya yetişemiyor ve dışında kaldıysanız ağrı kesici ve enerji içeceği kullanıp koşmaya çalıştığınızda daha hızlı koşacaksınızdır.

Peki sizin kendi taktikleriniz neler?