Logitech G, oyun deneyimini geliştirecek Prodigy serisini geçtiğimiz sene piyasaya sürdü. Başlıca Prodigy ürünleri ise G213 Prodigy RGB gaming klavye, G403 Prodigy kablolu ve kablosuz gaming mouse‘lar ve G231 Prodigy gaming kulaklık. 4 parçadan oluşan Prodigy setinden bu incelememizde Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse ile ilgili detayları sizlere aktaracağım.
Üst düzey oyun ekipmanlarına daha yakın hale getirilebilecek şekilde tasarlanan Logitech G403 Prodigy‘de ekstra düğme sayısı oldukça az. Logitech G403 Prodigy’de esktra düğme sayısı azaltılarak tasarımda sadeliğe çok önem vermişler gibi duruyor. Ürün geldiğinde üründen beklentilerim oldukça yüksekti ve 2 haftalık deneme sürecim boyunca tüm beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Oyun odaklı performansa, konforlu tasarıma, RGB aydınlatmaya ve 12.000’e ladar 5 hassas DPI ayarına sahip olan Logitech G403 Prodigy‘e gelin detaylıca göz atalım.
Tasarım
Logitech G403 Prodigy elime ilk ulaştığında ürünün çok tanıdık geldiğini farkettim. Birkaç saat sonra G403’ün Razer DeathAdder‘a çok benzediğini farkettim. Razer DeathAdder, G403‘e göre daha fazla aerodinamik gözükse de, G403 son derece benzer hissettiriyor.
Logitech G403 Prodigy, sağ düğme, sol düğme, tıklanabilir kaydırma tekerleği, DPI ayar düğmesi ve iki başparmak düğmesi olmak üzere altı düğmeyle işleri basitleştiriyor. Özellikle başparmak düğmelerinin az olması da işleri oldukça basit kılıyor.
Logitech G403 Prodigy‘de RGB aydınlatmanın olması da hiç şüphesiz ki tasarımdaki artılardan biri. G403’ün kaydırma tekerleğinin tam ortasında ve Logitech G logosundaki bu RGB aydınlatmayı Logitech yazılımı ile kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Biz buna biraz sonra döneceğiz.
Ağırlık söz konusu olduğunda, G403‘ün hafif olması için tasarlandığından inkar edilemez bir “plastik” hissi var. Çünkü mouse çok “hafif” hissettiriyor. 90 gram ağırlığındaki G403‘ün ergonomik tasarımıyla çok uzun süre konfor sağladığını söylebilirim.
Teknik Özellikler
Üretici tarafından sağlanan özellikler:
- Fare Boyutu: 124 x 68 x 43 mm
- Fare Ağırlığı: 60 g
- DPI: 200 – 12.000 DPI
- Maksimum Hız Artışı: 40 G*
- RGB Aydınlatma
- 6 düğme
- Maksimum Hız: 300 ips*
- USB Veri Boyutu: 16 bits/axis
- USB Rapor Hızı: 1.000 Hz (1ms)
- Mikroişlemci: 32-bit ARM
*Logitech G240 gaming mouse pad üzerinden test edilmiştir.
Performans
G403‘ün tasarımının ve teknik özelliklerinin yanı sıra, performansından söz edecek olursak gerçekten vereceğiniz paranın hakkını veriyor diyebiliriz.
Fare duyarlılığı, fare tekerleğinin hemen üzerindeki bir düğme ile kontrol edilebilir. Üç hazır ayar arasında geçiş yapmakla birlikte, mükemmel bir ‘Goldilocks’ bölgesi bulmak zor. Her biri çok hassas veya çok yavaş. Bilgisayarınızın ayarlarındaki hassaslığı veya oyunlar için ayrı ayrı ayarlayarak düzeltmek kolay, ancak hazır ayarlar biraz daha ayrıntılı olsaydı çok daha güzel olurdu.
G403’ün kablosuz versiyonu, mükemmel sadakatiyle de söz etmeyi hak ediyor. Neredeyse kusursuz G900 Chaos Spektrum‘u kullandıysanız, G403 aynı kablosuz sensöre sahiptir ve tek bir şarjla 20 saatten fazla pil ömrü alabilirsiniz.
Standart bir fareye göre 8 kat daha hızlı tepkime alabileceğiniz G403 Prodigy gaming mose, sol ve sağ tıklamalar için gelişmiş gergin tuşları sayesinde daha az zorlamada hızlı yanıtlar vererek olağanüstü bir performans sergiliyor.
Yazılım
Daha önce Logitech G ürünlerini kullandıysanız, Logitech G403 Prodigy için yeni bir yazılım yüklemenize gerek kalmayacak. Logitech Gaming Software yazılımı ile G403‘ün RGB ışıklandırmasını yapılandırabilir, tuşlara farklı işlevler atayabilirsiniz.
Fakat daha önce hiç Logitech G ürünü kullanmadıysanız, Logitech Gaming Software yazılımını hemen buradan rahatlıkla bilgisayarınıza indirebilir ve kurulumunu yapabilirsiniz.