Sades Neo Blademail Oyuncu Klavyesi İnceleme

Son güncelleme:

Oyunda performans ve konfor dengesini sağlayan en önemli aksesuarların başında hiç şüphesiz ki klavye var. Güçlü bir klavye, hem profesyonel oyun oynama deneyiminin kapılarını biz oyunculara aralıyor hem de süreçten maksimum keyif almamızı sağlıyor. Yepyeni bir SADES ürünü incelemesiyle daha hepinize selamlar. Bu sefer, fiyatı düşük ve mekanik olmayan bir ürün incelemesi yapacağız: Sades Neo Blademail. Yani, genel olarak oyuncuların neredeyse tamamı klavye tercihinde mekanik klavyelere, diğer klavyelerden daha çok yöneliyor. Çünkü membran veya rubberdome switchli klavyelelerden daha çok, uzun ömürlü olan mekanik switchler tercih ediliyor. Peki mekanik klavyeler ile membran klavyelerin arasındaki farklar neler? Zaten sizler de benim gibi mekanik klavye tutkunu iseniz bunun cevabını zaten biliyorsunuz.

Ama bilmeyenler için kısa bir açıklama yapacak olursak, normal klavyelerde tuşların altındaki anahtarlar plastik. Fakat mekanik klavyelerde aynı daktilo gibi ayrı ayrı her tuşun kendine özel anahtar bulunuyor. Tabi bu anahtarlar da tek çeşit değil. Çeşit çeşit anahtarlar (switchler) mevcut. Temel olarak mekanik klavyeler uzun ömürlüdür. Hem uzun ömürlü hem de daha tok bir hissiyat sunar kullanıcıya. Ek olarak da tepkime hızları gibi arada bariz farklar bulunuyor.

Tabii her oyuncunun kendisine göre bütçesi var. Mekanik klavyelerin fiyatları da birazcık (!) tuzlu olduğundan oyuncular mekanik klavyelerden daha çok membran klavyelere yöneliyorlar. Tabii çeşitli mağazalarda ve sitelerde “Mekanik hisli klavye” başlığı ile birçok klavye var. Evet, bunlar da gerçekte mekanik değil. Bunların yanı sıra gamerlara özel membran klavyeler de mağazalarda mevcut. Biz gamerların ilgisini oldukça çeken şu meşhur RGB aydınlatmalar, bu gamer klavyelerin olmazsa olmazları. İşte bu yazımıda inceleyecek olduğumuz Neo Blademail’de bütçesi az olan kişilere en iyi oyuncu deneyimini ve gamer klavye deneyimini doruklarınıza kadar yaşatmak amacıyla üretilmiş bir klavye. İncelemeye geçmeden önce ise eğer SADES hakkında bir bilginiz veya fikriniz yoksa sizleri SADES’in resmi web sitesine şöyle alalım. Hadi, daha fazla uzatmadan dilerseniz şimdi detaylı incelememize geçelim.

Sofistike tasarımı ve üstün teknik donanımıyla oyun dünyasındaki mükemmel yol arkadaşın…

Tasarım

Membran gaming klavyemizin tasarımından bahsedecek olursak, klavye daha çok asil duruyor. Şık duruyor dersek de pek yanlış olmaz ama klavye biraz ağır. 450 mm uzunluğunda ve 170 mm genişliğindeki klavyemizin ağırlığı 1,22 kg. Evet, diğer klavyelere nazaran Neo Blademail’in ağır olmasının en büyük sebebi, klavyenin arka kısmının tamamıyla metal olması. Bir klavyeye nazaran birazcık ağır olan bu Neo Blademail’in ağır olması, hareket etmemesi açından oldukça kolaylık sağlıyor aslında.

Ana rengi siyah olan bu klavyemizin çeşitli yerlerinin ve logosunun mavi olduğu dikkatimizi çekti. Bu klavyenin tasarımında mavi ve siyah renklere yoğunluk verilmiş. RGB aydınlatması bulunan Neo Blademail’in 5 farklı renk seçeneği/modu bulunmakta. Ayrıca klavyenin tasarımından bahsediyorken, klavyenin alt kısmında alışık olduğumuz yükseltme ayakları Neo Blademail’de bulunmadığını da belirtelim. Yani benim gibi klavyeyi biraz yüksekte, açılı olarak kullanmayı seviyorsanız bu sizin için bir eksi olacaktır.

Klavyede Türkçe karakterler bulunmamakta (ö, ç, ğ, ü gibi) İngilizce Q klavye olarak satılan Sades Neo Blademail’in Türkçe olmaması, benim gibi daha önce çeşit çeşit Türkçe Q klavye kullanmış ve karakterlerin yerlerini ezbere bilenler için sıkıntı olmayacak değil. Çünkü ilginçtir ki klavyede virgül, Enter tuşunun hemen üstünde yer alıyor. Evet normalde Enter tuşunun hemen solunda yer alan noktalama işareti olan virgülün, Neo Blademail’de Enter’ın hemen üstünde yer alması beni bi’ hayli zorladı diyebilirim. İlk başlarda her Enter tuşunu kullandığımda virgül ile Enter tuşuna birlikte basıyordum. Bu durum da beni bi’ hayli zorladı diyebilirim.

Enter tuşunun üstünde bulunan virgül tuşu dolayısıyla bilinen klavyelerdeki o geniş Enter tuşu bu klavyede yok. Silme (backspace) tuşu ile neredeyse aynı boyutta olan, uzunlamasına bir Enter tuşumuz var. Açıkçası bu durum ve klavyenin Türkçe olmayışı beni klavyeden soğutan faktörlerden diyebilirim. Ekstra olarak klavyenin suya karşı dayanıklı olduğu da söyleniyor.  Kopmaya karşı dayanıklı kablosu uzun süre kullanıma imkân verirken, altın kaplama USB girişi veri iletiminin sabit ve hızlı olmasını sağlıyor.

Teknik Özellikler

Klavye uzunluğu 450 mm
Klavye genişliği 170 mm
Klavye yüksekliği 35 mm
Kablo uzunluğu 5 m
Oyun modu (Win kilidi) Evet
Kolay erişim tuşları Evet
Tuşlar Floating & çift renk
Anti-ghosting 19 tuş
Hareket gücü 50±10 g
Ağırlık 1,22 kg
Kutu ölçüsü 480 x 43 x 210 mm
Switch tipi Membran
Renk Siyah
RGB Mevcut
Kablo durumu Kablolu
Switch dayanıklığı 10 milyon vuruş

Yazılım

Gönül isterdi ki Sades Revolver incelemesindeki gibi buraya yüzlerce kelimelik yazılım incelemesi girelim… Fakat ne yazıkır ki Neo Blademail’in herhangi bir yazılım desteği bulunmuyor. Yani klavyenizdeki RGB aydınlatmalarını ayarlamak istiyorsanız FN tuşu ile çeşitli kombinasyonları uygulamanız gerekiyor. Bunlar ile ilgili tüm detaylara da hemen aşağıdan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Sades Neo Blademail Oyunpat 11

Statik arka aydınlatma ve ritim bazlı değişen aydınlatma için FN+Num Key (1-7) tuşları ile sırasıyla kırmızı / sarı / yeşil / mavi / turkuaz/ mor renkleri seçebilirsiniz. Ayrıca FN+Tab tuşları ile 5 renk alternatifli RGB arka ışığı ayarlamasını da dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Neo Blademail’in tasarımından bahsederken de belirttiğimiz gibi 5 RGB arka plan modu vardır. Bunlar; statik arka aydınlatma (7 renk), ritim bazlı değişen aydınlatma (7 renk), hareketli RGB aydınlatma, sütun değişim aydınlatması ve ful arka ışık renk döngüsü değişimidir.

Multimedya ayarlarına hızlı erişim: FN + F3-F12 tuşları ile medya oynatıcı, email, hesap makinesi, web, tuş kilidi ve Win kilidi ayarlarına hızlı erişim sağlanır. 4 farklı parlaklık ve hız modu ise FN+↑/ ↓/ ve FN+ ←/→ tuşlarıyla kolaylıkla değiştirilebilir.:

– FN+Tab ile arka plan ışık rengi seçilir.

– FN+ESC ile arka plan modu seçilir.

– FN+W – W/S/A/D ile ↑/ ↓/←/→ yönleri seçilir.

– FN+F4-F12 ile medya oynatıcı, e-posta, tuş kilidi ve Win kilidi için multimedya kontrolleri yapılır.

Sades Thunder Bilek Desteği

18 mm kalınlığında, 440 mm uzunluğunda ve 95 mm genişliğinde tasarlanan elastik ve kalın SBR taban, uzun süreli oyunlarda bileğin tamamen rahat etmesini sağlayacak olan Sades Thunder ürününü de Neo Blademail ile birlikte kullandık. Bilek desteğine ihtiyaç duyanlar için ilaç gibi olacak bu kaliteli bilek desteği bizlerin hoşuna gitti. Thunder’ın yumuşak ve pürüzsüz yüzeyinin tamamen cilt dostu olması benim titizliğimi aştı açıkçası. SBR tabanlı bu bilek desteği Thunder, kavrayıcı özelliği ile mouse pad’in kaymasını ya da hareket etmesini önler.

Thunder iddiasında ısrarcı: Oyun oynamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı…

Oyunpat, Türkiye’nin önde gelen oyun içerik platformlarından biridir. Temelinde, oyun haberleri, incelemeleri, rehberleri, testleri, listeleri, sistem gereksinimleri başta olmak üzere çeşitli oyun içerikleri üreten bir içerik sitesiyiz. Fakat, Türkiye’nin en prestijli oyun forumu ve bunun yanı sıra Vadi, Sözlük, Hata gibi çeşitli platformları da içinde barındıran, oyuncu dostu bir platformdur.

Daha Fazla İçerik
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone gaz maskesi sorunu düzeltildi