Yepyeni bir donanım & mouse incelemesiyle daha sizlerleyiz. Yine QP Bilişim tarafından bizlere, tarafımıza gönderilen bir Asus ROG ürünü incelemesi yapacağız. İşte karşınızda tasarımıyla ve kullanış kolaylığıyla önce çıkan Razer Deathadder Elite!
Benim kullandığım ve tarafıma gönderilen Razer Deathadder Elite’in en yeni sürümü olan Destiny 2 Edition’u idi. Hatta Deathadder Elite Destiny 2 Edition ile birlikte mouse için tasarlanmış mousepad de yine QP Bilişim tarafından bizlere gönderildi. İkisini birlikte kullanma fırsatına sahip olduğumu söyleyebilirim ve gerçekten de kullandığım süre zarfında çok memnun olduğum bir oyuncu faresiydi diyebilirim. Her neyse, daha fazla uzatmadan dilerseniz detaylı incelememize geçelim.
Tasarım
Tasarım, destansı Razer Deathadder Elite’in muhtemelen en önemli yönü diyebilirim. Oyun fareleri endüstrisinde çok çeşitli oyun farelerine ilham kaynağı oldu, baktığınız her yerde Razer Deathadder’ın tasarım desenlerini görebilirsiniz! Ucuz ya da ucuz oyun farelerinin görünen yüzdesinin şeklini ya da en azından Razer Deathadder’ın tasarım konseptini benimsemesi, bu farenin tasarım kralı olarak yerini güçlendirmesini sağladı.
Razer Deathadder 10 yılı aşkın bir süredir etrafta dolaşıyor ve tasarımı oldukça konuşuluyor. Uzun bir geçmişe sahip olan Deathadder’in en yeni sürümü olan Destiny 2 Edition’da farenin önceki tasarımları gibi kendisinden çokça bahsettirdi.
Razer Deathadder basit ancak etkili bir tasarıma sahiptir. Bir oyun faresinden performans ve konfor arayan oyuncular için tasarlanmıştır. Ayrıca, Razer Deathadder en sağlam ve en dayanıklı farelerden biridir. Tıpkı Logitech gibi Razer da dayanıklılığa önem veriyor, bu yüzden Razer Omron switch’lerle işbirliği yapıyor ve 50 milyon tıklama ömrü ile imzaladığı mekanik anahtarları üretiyor. Ayrıca, yapı malzemeleri yüksek kaliteli dayanıklı malzemelerdir.
Razer Deathadder’ın yan sapları, en önemli tasarım desenlerinden biridir. Razer Deathadder’ın yan sapları genişletilmiş kavrama sağlar. Oyun farelerine yan kavrama konseptini getiren bir oyun faresi görülebilir.
Razer Deathadder Elite, eski Razer Deathadder Chroma’nun yerini alan yeni model. Deathadder Elite, geliştirilmiş sensör ve teknik ayarlarla Deathadder Serisinin Magnum Opus’u olarak kabul edilebilir. Ayrıca, Deathadder Elite, Deathadder Chroma’dan Chroma RGB Aydınlatma’yı kabul etti. Bu şekilde, şimdiye kadar üretilmiş olan nihai Deathadder oldu!
Geçmişte Deathadder ve Deathadder Chroma iki ayrı modeldi ve eğer Deathadder RGB ışıkları ile oyun alanınızı fırçalamak isterseniz Deathadder Chroma faresini satın almanız gerekiyordu. Şimdi hepsi tek bir destansı yükseltilmiş Razer fare-The Deathadder Elite’de bir araya geliyor!
Razer’in bir sıçrayış yapmasından ve oyuncularını daha az zenginleştirilmiş bir fare serisine sahip olmak için tüm fare bayiliklerini yeniden düzenlediğine sevindim. 3 farklı Razer Deathadders veya Razer Nagas’ı görmemi gerçekten istemiyordu. İyi iş Razer!
Teknik Özellikler
Fare Boyutu | 127 mm / 5” x 70 mm / 2.76” x 44 mm / 1.73” |
---|---|
Fare Ağırlığı | Kablosuz 105 gram |
DPI | 16000 |
RGB | Var |
Renk | Destiny 2 Kaplama |
Kablo Durumu | Kablolu |
İzlenme | Lazer |
İşletim Sistemi Desteği | Windows 7, Windows8.1, Windows10 |
Makro Kaydı | Var |
Performans
Razer Deathadder Elite, daha fazla teknik resmi adı olan PMW3389’a göre, oyun fareleri endüstrisindeki en iyi optik sensörlerden birine sahip. İnternette bu konuda hızlı bir arama yaparsanız, bunun en iyi 5 optik oyun sensörlerinden biri olduğunu göreceksiniz. Sensör hakkında bir şey söylemek zorunda bile değilim, yıllar içinde kendini tekrar tekrar kanıtladı.
Razer Deathadder’ın genel teknik parametrelerini şöyle bir inceleyecek olursak, 16.000 DPI optik sensörüne sahip bir fareden bahsediyoruz. E-Spor için özelleştirilmiş bu fare 450 IPS / 50G hızlanmaya sahip, 1000 Hz yoklama oranına sahip ve On-the-fly hassasiyet ayarı bulunuyor. 2,13 m örgülü hafif fiber kablonun ucu altın kaplama.
DPI’nın genişletilmiş seviyeleri aslında bir pazarlama stratejisidir ve çok sayıda Ultra HD monitörünüz olmadıkça muhtemelen 16.000 DPI oyun-içi kullanmazsınız, ancak bu durumda bile gerçek gibi görünmez. Şimdilik sunmak için geniş bir DPI aralığına sahip olmak artık güzel. Kendim Razer Deathadder Elite’i 4,000 DPI’da kullandım ve bu benim için fazlasıyla yeterliydi.
Faredeki sensör oldukça iyi, ancak Logitech sensörlerini daha çok beğendiğimi belirtmeliyim, ama belli bir kalite sınırından sonra tüm oyun faresi sensörleri aynı gibi ve Razer Deathadder, üst düzey oyuncu farelerinden birisi.
Yazılım
Razer Deathadder tamamen özelleştirilebilir bir oyun faresidir ve bunu Razer Synapse Yazılımını kullanarak yapabilirsiniz. Oldukça kullanıcı dostu ve kullanımı kolaydır. Özel uyarlama söz konusu olduğunda çok çeşitli fırsatlar da açabilir.
Kendi profillerinizi oluşturabilir, silebilir, içe ve dışa aktarabilirsiniz. Profillere göre, makrolar ve DPI verileri vb. Gibi belirli özelleştirme grupları anlamına gelir. Adobe Photoshop, InDesign ve benzeri gibi farklı oyunlar veya farklı yazılımlar için farklı profiller oluşturabilirsiniz.
Profilleri belirli bir yazılıma bağlayabilirsiniz. Bu özellik, performansınızı ve üretkenliğinizi değiştirmek için stratejik olarak kullanılabilir. Önceden tanımlanmış yazılımı açtığınızda Deathadder’ınız belirli profillere geçecektir.
Ses seviyesini düşürmek ve daha pek çok şey gibi kaydırma düğmelerinize bile multimedya eylemleri ayarlayabilirsiniz.
Seçebileceğiniz 5 DPI seviyesi vardır. 0-16,000 DPI aralığında geniş bir seçim özgürlüğüne sahipsiniz. Standart olarak, kaydırma tekerleğinin arkasındaki iki arka düğme DPI kaydırmasına ayarlanmıştır, ancak Deathadder’ı istediğiniz herhangi bir şekilde programlayabilirsiniz, bu da DPI kaydırma düğmelerinin ayarlanmasını içerir.
İsterseniz fare hızlandırma ekleyebilir ve seçim yapabileceğiniz 3 seçim oranı vardır (değiştirmeniz gerektiğini düşünüyorum).
Tüm Chroma Aydınlatma bölgeleri Razer Synapse Yazılımı ile özelleştirilebilir. RGB spektrumundan istediğiniz herhangi bir rengi ayarlayabilirsiniz, ancak sadece “Spectrum Cycling” animasyonu herhangi bir rengi kullanmaz. Sadece 16.8 milyon RGB renkte dolaşıyor. Ama bana sorarsan oldukça havalı.
Razer Deathadder’ın iç tarafındaki tek eksi, yerleşik profillerin eksikliği olabilir. Farenizin beynine yüklenen önceden ayarlanmış tüm ayarlarla farenizi taşıyamayacağınız için yazılım ve bulut kullanılabilirliğinize veya bilgisayar altyapınıza bağlı kalmalısınız.